'Ajax heeft zoveel goede spelers, ik wilde niet meer in Jong Ajax spelen'

'Ajax heeft zoveel goede spelers, ik wilde niet meer in Jong Ajax spelen'

09-09-2020 06:45 Laatste update: 09:10
95

Danilo Pereira da Silva groeide op in de sloppenwijken van São Paulo, maakte op zijn zeventiende de overstap naar de jeugdopleiding van Ajax en speelt volgend seizoen op huurbasis bij FC Twente. Hij kende een bewogen jeugd in Brazilië.

"Bij ons kwam je elke dag in aanraking met drugs en wapens. Daar hoefde je niets voor te doen, het was er gewoon", begint Danilo te vertellen over zijn opmerkelijke levensverhaal, in gesprek met TC/Tubantia. "Als wij op het pleintje voetbalden, dan moesten we regelmatig vluchten omdat er om ons heen van alles gebeurde."

Wedden

Meer odds

Waar veel jongens in de criminaliteit belandden, bleef Danilo maar met één ding bezig: hij wilde profvoetballer worden. Dat lukte hem uiteindelijk ook. "Op mijn 17de zat ik in Amsterdam bij Ajax. Lastig? Welnee. Als je met allerlei negatieve gevoelens ergens aan begint, dan komt het niet goed. Maar als je ergens in gelooft, dan is iets niet moeilijk. Europa is het walhalla voor de Braziliaanse voetballer. Hier is het leven goed."

Danilo speelde zijn wedstrijden vorig seizoen voornamelijk voor Jong Ajax, maar de Braziliaan wilde meer. "Ajax heeft zoveel goede spelers en ik wilde niet meer in Jong Ajax spelen. De interesse van FC Twente kwam dan ook op het juiste moment", aldus Danilo, die eerder al aangaf met Twente om het kampioenschap te willen spelen. "En toch was dit een serieuze boodschap. Ik wilde ermee aangeven dat ik niet voor de lol naar Twente ben gekomen. Wij moeten elke wedstrijd de mentaliteit hebben dat we willen winnen. Strijden, overleven."