Ajax gaat strijd aan met concurrenten: 'Moeten pak schaal, zoals ik altijd zeg'

Ajax gaat strijd aan met concurrenten: 'Moeten pak schaal, zoals ik altijd zeg'

Gepubliceerd: woensdag 9 september 2020 om 07:23wo 09-09-2020 om 07:23

Laatste update: woensdag 9 september 2020 om 09:13wo 09-09-2020 om 09:13

Bij Dusan Tadic gaat de blik na het vorige, afgebroken seizoen, weer naar de toekomst. De Serviër moet en zal met Ajax de Eredivisie-titel binnenslepen, maar hij geeft aan dat ook concurrenten PSV, Feyenoord en AZ niet stil hebben gezeten.

Tadic blikt toch nog even kort terug op vorig seizoen, toen de coronapandemie een einde maakte aan de Eredivisie. "Dan zet je een streep onder de competitie en is de nummer één gewoon de kampioen van Nederland", vertelt hij in gesprek met Voetbal International. "Dan hoor je verhalen van: ja, maar AZ heeft net zoveel punten… Oké, maar telt in de Eredivisie bij gelijke stand het doelsaldo? (...) Dat zoeken naar uitwegen vind ik gewoon nergens op slaan. Als AZ bovenaan had gestaan, of PSV of Feyenoord of welke club dan ook, dan waren zíj de kampioen. Dan had ik dus exact hetzelfde gezegd als nu."

In 2018 keerde Tadic terug naar Nederland om voor Ajax te gaan voetballen. Tot op de dag van vandaag ziet hij sterkhouders als Hakim Ziyech en Donny van de Beek vertrekken. "Natuurlijk mis ik hen, maar dat geldt ook voor iemand als Joël Veltman. We hebben veel samen meegemaakt, het mooie jaar in Europa heeft van dat team een speciale groep gemaakt. Inmiddels zijn jongens als Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Lasse Schöne vertrokken, en nu zij weer..."

Pakken schaal
Het vertrek van een aantal dragende spelers zorgde er niet voor dat Ajax minder ging voetballen. Tijdens de voorbereiding liep alles op rolletjes voor de ploeg van Erik ten Hag. "Wij moeten pak schaal, zoals ik dat altijd zeg. Wij moeten kampioen worden", geeft Tadic aan. "Dat moet Ajax altijd en dat vind ik ook bij de club horen. Maar ik denk niet dat zoiets even makkelijk te realiseren is. Een seizoen heeft altijd hobbels, dat hebben we ook van afgelopen seizoen wel geleerd."

Tadic doelt daarmee op concurrentie van clubs als AZ, PSV en Feyenoord. "AZ en Feyenoord waren vorig seizoen sterk en zijn er volgens mij niet slechter op geworden. En PSV zal er ook op gebrand zijn iets recht te zetten, met een nieuwe trainer. Zij zullen anders willen voetballen, dus dat is ook weer afwachten. Bovendien blijft Ajax de club waarvan iedereen wil winnen. We gaan echt niets cadeau krijgen, dat is zeker."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws