'Grot loopt bacteriële infectie op, staat tot 2021 aan de kant en mist transfer'

'Grot loopt bacteriële infectie op, staat tot 2021 aan de kant en mist transfer'

Gepubliceerd: woensdag 9 september 2020 om 14:10wo 09-09-2020 om 14:10

Jay-Roy Grot zal in 2020 niet meer op de voetbalvelden te bewonderen zijn. De aanvaller van Leeds United, die vorig seizoen op huurbasis voor Vitesse speelde, heeft last van een bacteriële infectie en moet maanden revalideren.

Grot liep de infectie op tijdens een operatie aan zijn knie. Dat weet De Gelderlander. De aanvaller liep een knieblessure op tijdens de laatste wedstrijd van Vitesse voor de corona-stop: de thuiswedstrijd tegen FC Twente waarin de 22-jarige Arnhemmer de enige goal maakte (1-0). Bij die goal verstapte Grot zich, liep hij de blessure op en moest hij worden gewisseld.

De operatie die daarop volgde was succesvol, maar daar liep de sterke spits ook zijn infectie op. Er werden nog twee hersteloperaties uitgevoerd, zo valt te lezen in de regionale krant, maar nu moet Grot maanden revalideren om weer fit te worden. Dat betekent dat hij pas in 2021 weer in actie kan komen en een zomerse transfer uitgesloten lijkt.

Vanwege de promotie van Leeds naar de Premier League is de kans op speelminuten voor Grot op Elland Road miniem. Er waren diverse clubs geïnteresseerd om hem uit zijn lijden te verlossen, maar een transfer zal nu minstens een half jaar moeten wachten.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws