'Positieve Griekse coronatest zit Willem II dwars: langer wachten op Pavlidis'

'Positieve Griekse coronatest zit Willem II dwars: langer wachten op Pavlidis'

09-09-2020 15:15
8

Willem II moet nog even wachten op de terugkeer van Vangelis Pavlidis. De Griekse spits was de voorbije dagen met de nationale ploeg op pad en wilde dinsdag weer koers zetten naar Tilburg: die plannen werden echter gedwarsboomd door een coronabesmetting in de Griekse selectie.

De ploeg van bondscoach John van 't Schip heeft twee uitwedstrijden in de Nations League achter de rug: Pavlidis stond donderdag in de basis tegen Slovenië en was drie dagen later bankzitter tegen Kosovo. De Grieken maakten vervolgens een tussenstop in eigen land, waar bleek dat het coronavirus rondwaarde in de selectie. Ex-Willem II'er en kersvers Liverpool-speler Kostas Tsimikas had in een eerder stadium al positief getest en de overige spelers zijn uit voorzorg in quarantaine geplaatst.

Pavlidis zal daardoor later dan aanvankelijk gepland af moeten reizen naar Tilburg. Volgens het Brabants Dagblad horen de spelers woensdag of hun testuitslagen positief of negatief uitvallen. Als alles goed gaat, kan Pavlidis donderdag weer aansluiten bij Willem II. Of hij de opening van het Eredivisie-seizoen haalt, is nog even afwachten: De Tricolores spelen zaterdag uit tegen sc Heerenveen: vier dagen later wacht het Europa League-treffen met het Luxemburgse Progès Niederkorn.