Volgende Heerenveen-deal krijgt vorm: Van Hecke verlaat NAC Breda

Volgende Heerenveen-deal krijgt vorm: Van Hecke verlaat NAC Breda

10-09-2020 19:43 Laatste update: 19:48
21

Jan Paul van Hecke heeft zijn transfer van NAC Breda naar Brighton & Hove Albion afgerond. De twintigjarige verdediger lijkt desondanks spoedig terug te keren op de Nederlandse velden: volgens onder meer Voetbal International gaat sc Heerenveen hem huren van de Premier League-club.

NAC en Brighton maken donderdag melding van de overstap van Van Hecke, die een contract tot medio 2023 tekent en naar verluidt ruim twee miljoen euro kost. Hij is na Joël Veltman de tweede Nederlandse verdediger die deze zomer bij Brighton aan de slag gaat. De Engelsen willen het talent wel meteen weer verhuren, hoogstwaarschijnlijk dus aan Heerenveen.

De Zeeuwse verdediger maakte pas in 2018 de overstap van VV Goes naar NAC. In het afgelopen seizoen veroverde Van Hecke een basisplaats in het Rat Verlegh Stadion, waarna het snel ging. Eerder deze zomer leek hij nog op weg naar AS Monaco, maar de Franse club haakte af. Brighton was er vervolgens als de kippen bij en wilde hem aanvankelijk onderbrengen bij FC Utrecht, tot ook de Domstedelingen zich terugtrokken.

Met Van Hecke heeft Heerenveen zijn defensieve duo rond. Donderdag versterkten de Friezen zich al met de Poolse international Pawel Bochniewicz.