Blind na hartproblemen weer inzetbaar bij Ajax: 'We weten dat hij safe is'

Blind na hartproblemen weer inzetbaar bij Ajax: 'We weten dat hij safe is'

11-09-2020 13:48 Laatste update: 13:58
117

Daley Blind kan zondag spelen in de competitie-opener van Ajax tegen Sparta. Dat bevestigt trainer Erik ten Hag vrijdagmiddag op de persconferentie.

Blind maakte vorige week zijn rentree op het trainingsveld en is volgens Ten Hag inzetbaar. "Ik heb me geen zorgen gemaakt, want we kregen goede informatie van onze medische staf", laat de trainer weten. "We weten wat er aan de hand is en we weten dat hij safe is."

De dertigjarige Blind werd tijdens het oefenduel met Hertha BSC (1-0) vervangen, omdat zijn ICD ingreep. Het apparaatje werd vorig jaar geplaatst, nadat zijn hartspier ontstoken raakte en grijpt in bij hartritmestoornissen. Hij miste de laatste oefenwedstrijden van Ajax in de voorbereiding en de twee interlands van Oranje.

Ten Hag: "Ja, zijn ICD ging af. Dat is zijn bescherming en that's it. Hij staat er positief en met vertrouwen in, dus zo kijken wij er ook naar. We hebben fitte spelers in onze selectie en daar hoort Blind ook bij. Het extra onderzoek is afgerond en de resultaten zijn bevredigend, dus we kunnen verder."

Het is nog niet zeker of Blind zondag een basisplaats krijgt tegen Sparta. Begint hij op de bank, dan is Lisandro Martínez naar alle waarschijnlijkheid zijn vervanger, al kampt de Argentijn met fysieke klachten. Ook Devyne Rensch is een twijfelgeval.