Deur naar Oranje staat open voor Robben richting EK: 'Dat geldt nu ook voor hem'

Deur naar Oranje staat open voor Robben richting EK: 'Dat geldt nu ook voor hem'

12-09-2020 07:50
67

Dwight Lodeweges houdt de deur voor een rentree van Arjen Robben in het Nederlands elftal open. De interim-bondscoach sluit niet uit dat de 96-voudig international nog een rol kan spelen op bijvoorbeeld het EK van volgende zomer.

"Je schrijft niemand op voorhand af", zegt Lodeweges tegen De Telegraaf. Robben beëindigde op 10 oktober 2017 zijn interlandloopbaan, maar als zijn rentree bij FC Groningen succesvol is dan behoort ook een terugkeer in Oranje tot de mogelijkheden. "Alles valt of staat met prestaties en hij zal het dan ook moeten verdienen."

"We hebben een vrij vaste groep gehad waarmee we EK-kwalificatie hebben afgedwongen", legt Lodeweges uit. "Dat EK is nu uitgesteld. Vervolgens hebben we tegen elkaar gezegd weer met een frisse blik naar eenieder te zullen kijken. Dat geldt nu dus ook voor Arjen Robben.”

Lodeweges sluit een rol als joker niet uit. "Wie weet wat hij, eventueel vanaf de bank, nog zou kunnen betekenen? Je bent nooit te jong, maar misschien ook nooit te oud om waarde voor een elftal te hebben. Maar laten we vooral ook even afwachten hoe Arjen er zelf over denkt."

Robben neemt het zondag met FC Groningen op tegen zijn oude club PSV. De 36-jarige aanvaller begint vermoedelijk in de basis.