Maduro ziet potentiële Ajax-smaakmaker: 'Wordt dominanter en heeft power'

Maduro ziet potentiële Ajax-smaakmaker: 'Wordt dominanter en heeft power'

12-09-2020 13:49
46

Hedwiges Maduro verwacht komend seizoen veel van Ryan Gravenberch bij Ajax. De voormalig middenvelder van de Amsterdammers voorziet wel een moeilijkheid voor de jeugdinternational en wijst daarbij naar Frenkie de Jong.

"Hij wordt dominanter, alles wordt duidelijker en hij wordt meer volwassen. Dat is een speler die eraan gaat komen. Ik verwacht wel veel van Gravenberch", zegt Maduro tegen Ajax Showtime. "Hij heeft ook de power om voor het doel te komen en werkt beheerst af. Ik ben onder de indruk. Nu is het aan hem om door te ontwikkelen."

Maduro ziet dus wel een gevaar voor Gravenberch, die niet langer een onbekende is voor zijn tegenstanders. "Nu is het verwachtingspatroon hoger en de tegenstander kent jou. Die gaan anticiperen op hoe jij speelt. Dat is een uitdaging voor hem, kijk nu ook naar Frenkie. Bij Ajax was hij nog de onbekende in het goede Champions League-jaar, nu kijkt iedereen naar hem van: doe het maar. Dat is heel anders voetballen en dat is extra moeilijk. Dat is ook een uitdaging voor Gravenberch."