Diemers-deal in gang gezet tijdens Fortuna-Feyenoord: 'Was mooi referentiekader'

Diemers-deal in gang gezet tijdens Fortuna-Feyenoord: 'Was mooi referentiekader'

12-09-2020 15:53
41

Mark Diemers verruilde Fortuna Sittard deze zomer voor Feyenoord: de kiem voor die transfer is tijdens de vorige editie van de KNVB Beker gelegd. Het Fortuna – van toen nog Diemers – trad toen aan tegen Feyenoord.

De wedstrijd werd gestaakt vanwege dichte mist en kon in een later stadium pas uitgespeeld worden: Feyenoord won ternauwernood in de verlenging, maar Diemers kreeg volop complimenten van de tegenstanders. Ze wilden de Leeuwarder er graag bij hebben, vertelt Diemers aan De Volkskrant. "Als collega's zeggen dat ze je graag bij het team willen, is dat een mooi referentiekader. Van tevoren dacht ik echt niet: oh, Feyenoord pikt me wel even op."

Het zou echter een paar maanden duren, voordat het daadwerkelijk zover was. "Met een soap erbij, omdat ik ook met FC Groningen bezig was", aldus Diemers, die ook nog eens vader werd tijdens de coronacrisis. "Dat was ook vreemd, door die anderhalve meter afstand. Mijn ouders wonen in Leeuwarden. Dat is toch drie uur rijden van Sittard." De kersverse Feyenoorder nam dan ook geen enkel risico en wachtte een tijdje voordat hij zijn kind aan zijn ouders liet zien. "Na twee maanden hebben mijn ouders onze zoon voor het eerst gezien en vastgehouden. Dat was superfijn, om de gevoelens van geluk te kunnen delen."

Diemers kan zaterdag zijn officiële Feyenoord-debuut maken. De stadionclub speelt om 20.00 uur tegen PEC Zwolle.