'Curieus Arsenal-hoofdstuk na 10 jaar voorbij: deal van 22 miljoen voor Martínez'

'Curieus Arsenal-hoofdstuk na 10 jaar voorbij: deal van 22 miljoen voor Martínez'

12-09-2020 16:33
12

Emiliano Martínez heeft naar verwachting zijn laatste wedstrijd voor Arsenal al gespeeld. De 28-jarige doelman uit Argentinië was een belangrijke pijlers onder de FA Cup- en Community Shield-winst in augustus, maar is op weg naar Aston Villa.

Martínez staat al sinds 2010 onder contract bij Arsenal, maar werd sindsdien zes keer uitgeleend en keepte slechts 38 officiële wedstrijden namens The Gunners. Afgelopen seizoen greep hij zijn kans, nadat collega Bernd Leno geblesseerd uitviel. Arsenal sloot het seizoen 2019/2020 af met FA Cup-winst en begon het seizoen 2020/2021 met Community Shield-winst: Martínez stond zowel tegen Chelsea als Liverpool onder de lat en blonk twee keer uit op Wembley.

Wedden

Meer odds

Tijdens de eerste competitiewedstrijd van het seizoen was de Argentijn echter weer buiten de wedstrijdselectie gevallen: Leno keerde zaterdag tegen Fulham terug onder de lat. Volgens The Telegraph is een definitief vertrek – na tien jaar Arsenal – in de maak: Aston Villa staat op het punt om Martínez aan de selectie toe te voegen. De medische keuring staat gepland voor zaterdag, zijn tot 2022 doorlopende contract wordt voor circa 22 miljoen euro afgekocht.