Heerenveen-aanwinst past zich aan: 'Links en rechts ken ik al, qua Nederlands'

Heerenveen-aanwinst past zich aan: 'Links en rechts ken ik al, qua Nederlands'

Gepubliceerd: maandag 14 september 2020 om 08:07ma 14-09-2020 om 08:07

Laatste update: maandag 14 september 2020 om 08:47ma 14-09-2020 om 08:47

Pawel Bochniewicz kende een droomdebuut bij sc Heerenveen door meteen te scoren in de wedstrijd tegen Willem II (2-0). De Poolse verdediger trainde voor het duel pas twee keer mee, maar maakte een uitstekende indruk.

"De meeste jongens kende ik niet van naam", begint Bochniewicz na de wedstrijd in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Als je op mijn positie speelt, moet je coachen en iedereen aanspreken. Communiceren ging in het Engels. En links en rechts ken ik al, qua Nederlands. Bovendien: de voetbaltaal spreken alle jongens op het veld."

Bochniewicz trainde vrijdag samen met ploeggenoot Joey Veerman op hoekschoppen. Dat betaalde zich uit tegen Willem II, Bochniewicz scoorde uit een standaardsituatie. "Deze keer was het een vrije trap. Joey legde de bal perfect op mijn hoofd. Dat was nog niet makkelijk."

"Ik ben tevreden over de winst en het doelpunt", vervolgt Bochniewicz, die realistisch blijft. "Ik heb niks bijzonders gedaan, maar dat is juist goed. Ik heb geen defensieve fouten gemaakt. Het is een droomdebuut."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws