Crisisclub AA Gent grijpt na 25 dagen al in: tweede trainerswissel van het seizoen

Crisisclub AA Gent grijpt na 25 dagen al in: tweede trainerswissel van het seizoen

Gepubliceerd: maandag 14 september 2020 om 15:59ma 14-09-2020 om 15:59

Laatste update: maandag 14 september 2020 om 17:55ma 14-09-2020 om 17:55

László Bölöni is niet langer meer de trainer van AA Gent. De Buffalo's hebben 25 dagen (!) na zijn aanstelling alweer afscheid genomen van de Roemeen en zijn al toe aan hun tweede trainerswissel van het seizoen.

De nummer twee van het vorige Jupiler Pro League-seizoen is dramatisch aan de nieuwe voetbaljaargang begonnen. Na twee nederlagen werd Jess Thorup al op straat gezet door het Gentse bestuur. Als opvolger van de Deen werd de recentelijk bij Royal Antwerp vertrokken Bölöni aangesteld.

De 67-jarige Roemeen won één keer met Gent en moest twee nederlagen incasseren: vervolgens was het avontuur alweer voorbij, omdat het niet boterde tussen Bölöni en de spelersgroep. 'De sfeer in en rond de ploeg maakten een verdere samenwerking onmogelijk', beaamt men via de officiële kanalen. Gent speelt dinsdagavond een cruciale Champions League-wedstrijd tegen Rapid Wien en heeft het zekere voor het onzekere genomen. Wim De Decker en assistent Peter Balette zijn dan in charge.

Mocht Gent winnen van Rapid Wien, dan speelt het mogelijk tegen AZ om een Champions League-ticket. De Alkmaarders zullen dan wel eerst met Dinamo Kiev af moeten rekenen: ook dat duel vindt dinsdagavond plaats.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws