Van de Looi (21) is na tien jaar klaar bij FC Groningen: 'Mooi avontuur in Italië'

Van de Looi (21) is na tien jaar klaar bij FC Groningen: 'Mooi avontuur in Italië'

Gepubliceerd: maandag 14 september 2020 om 17:16ma 14-09-2020 om 17:16

FC Groningen heeft Tom van de Looi maandag uitgezwaaid. De 21-jarige middenvelder meldde zich in 2010 bij De Trots van het Noorden, speelde 35 wedstrijden voor het eerste en vertrekt nu naar de Italiaanse Serie B.

Het uit de Serie A gedegradeerde Brescia heeft zijn tot 2021 doorlopende contract afgekocht en wordt zijn nieuwe werkgever. "Een mooi avontuur voor Tom, waarbij we hem ongelooflijk veel succes wensen. Wij danken hem tevens voor alle jaren dat hij zich heeft gepresenteerd in het shirt van FC Groningen", laat FC Groningen-directeur Mark-Jan Fledderus weten via de officiële kanalen.

De zoon van Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi maakte begin 2018 zijn debuut voor FC Groningen, waar zijn vader toen nog de trainer was. Na de komst van Danny Buijs werd de inbreng van Van de Looi echter kleiner: tijdens het seizoen 2019/2020 kwam hij op huurbasis uit voor NEC. "Na de voorbereiding bij de eerste selectie van FC Groningen was het perspectief op veel speelminuten niet groot, waarna we samen hebben gekeken hoe hiermee om te gaan. Dit heeft geresulteerd in een permanente oplossing met een transfer naar Italië", aldus Fledderus.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws