Iemand die dit heeft bedacht, is niet heel vaak in een voetbalstadion geweest

"Iemand die dit heeft bedacht, is niet heel vaak in een voetbalstadion geweest"

Gepubliceerd: maandag 14 september 2020 om 21:43ma 14-09-2020 om 21:43

PEC Zwolle zoekt naar manieren om de sfeer in het stadion te verhogen. De stadions mogen door het coronavirus niet vol en er mag ook niet worden gejuicht. De fans van PEC kregen zaterdag tegen Feyenoord zelfs het verzoek om niet te juichen, nadat dat wel gebeurd was.

PEC-voorzitter Adriaan Visser zegt in gesprek met de Stentor te balen dat een deel van de achterban minder geniet van het voetbal. "Absoluut. Ik hoor ook de verhalen van supporters die liever thuis kijken, omdat ze niet met hun vriendengroep kunnen. Al moet ik wel zeggen dat wij zoveel mogelijk rekening houden met vriendengroepen. Als dat tijdig wordt doorgegeven, kun je echt wel met pakweg acht man bij elkaar zitten, mits je uiteraard voldoende afstand houdt."

PEC kijkt naar mogelijkheden om de sfeer te verbeteren. "Geen idee of het kan, maar misschien kunnen we vliegtuigen met blauw-witte strepen over het stadion laten vliegen. Of artiesten aan trapezes aan de zijkanten laten hangen", zegt Visser.

Visser baalt dat supporters geen herrie mogen maken. "Iemand die dit heeft bedacht, is niet heel vaak in een voetbalstadion geweest. Voetbal is emotie. Dat kun je wel tonen door zachtjes te gaan klappen. Maar dat werkt niet. Het moet eruit."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Belachelijk dat fans niet mogen zingen

(1017 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws