RKC slaat vier dagen na komst Stokkers weer toe en legt tweede spits vast

RKC slaat vier dagen na komst Stokkers weer toe en legt tweede spits vast

Gepubliceerd: dinsdag 15 september 2020 om 22:05di 15-09-2020 om 22:05

RKC Waalwijk heeft zich opnieuw versterkt met een spits. Vier dagen na de ruil tussen Finn Stokkers en Mario Bilate met NAC Breda, heeft ook Vitalie Damascan voor de ploeg van coach Fred Grim getekend. Hij komt op huurbasis over van Torino.

De 21-jarige Moldavische international was vorig seizoen namens Fortuna Sittard al in de Eredivisie actief. "Met de komst van Vitalie hebben we de spitspositie, zoals gewenst, dubbel bezet", reageert algemeen directeur Frank Mosselveld van RKC. "We wilden graag een spits aan de selectie toevoegen die beschikt over de specifieke kwaliteiten die past bij onze speelstijl. In de voetballer Vitalie hebben we die gevonden. Hij is een doelgerichte speler die onze technische staf meer opties geeft om de aanvalslinie in te vullen."

Voor Fortuna was Damascan vorig seizoen zes keer trefzeker in negentien Eredivisie-duels. Hij moet bij RKC de concurrentiestrijd aangaan met Stokkers, die werd geruild voor Bilate omdat hij beter in de speelwijze van de Waalwijkers zou passen. Met Sylla Sow heeft RKC nog een derde spits, maar hij beweerde lange tijd transfervrij te zijn en is pas net weer in training.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat RKC zich handhaven?

(630 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws