ADO en Sparta bevestigen deal en ruilen linksbacks: 'Kiezen voor ander type'

ADO en Sparta bevestigen deal en ruilen linksbacks: 'Kiezen voor ander type'

Gepubliceerd: woensdag 16 september 2020 om 12:37wo 16-09-2020 om 12:37

Laatste update: woensdag 16 september 2020 om 12:41wo 16-09-2020 om 12:41

Aaron Meijers gaat ADO Den Haag na acht jaar tijdelijk verlaten. De 32-jarige linkspoot vertrekt op huurbasis naar Sparta, dat op zijn beurt collega-linksback Lassana Faye aan ADO uitleent.

Het nieuws uit Den Haag en Rotterdam sijpelde eerder op de woensdag al door en is nu bevestigd door beide clubs. Meijers kwam tijdens de voorbije acht seizoenen tot 250 wedstrijden namens ADO en staat nog twee jaar onder contract: hij lijkt echter zijn langste tijd bij de club gehad te hebben. "Aaron is een speler die acht seizoenen lang veel betekend heeft voor ADO Den Haag. Hij heeft zichzelf jarenlang bewezen als één van de betere linkervleugelverdedigers van de Eredivisie, maar voor in ieder geval dit seizoen kiezen we in de persoon van Lassana voor een ander type", laat Martin Jol weten namens het Technisch Hart van ADO.

Faye is aan het einde van het seizoen transfervrij en heeft naar alle waarschijnlijkheid zijn laatste wedstrijd namens Sparta al gespeeld. "Ik wil dit seizoen vlammen”, vertelt hij aan de officiële kanalen van zijn nieuwe werkgever. "Ik ken de trainer (Aleksandar Rankovic, red.) al goed, omdat ik bij zowel Sparta als Vitesse met hem heb gewerkt. Ik denk dat ik, net als de coach, bij ADO Den Haag pas. Ik hou van strijd leveren, honderd procent geven en flair."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Blijven ADO en Sparta dit seizoen in de Eredivisie?

(595 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws