'Bayern München brengt 'bliksembezoek' aan Amsterdam: Ajax verkoopt nee'

'Bayern München brengt 'bliksembezoek' aan Amsterdam: Ajax verkoopt nee'

Gepubliceerd: donderdag 17 september 2020 om 15:04do 17-09-2020 om 15:04

Laatste update: donderdag 17 september 2020 om 15:33do 17-09-2020 om 15:33

Ook De Telegraaf en Voetbal International melden dat Bayern München zeer serieus is voor Ajax-verdediger Sergiño Dest. De Duitse topclub bracht deze week 'een bliksembezoek' aan Amsterdam, maar is met een nee teruggekeerd naar Duitsland. 

Volgens De Telegraaf bijt Bayern zich vast in Dest. Bayern bood vijftien miljoen euro, maar dat is voor Ajax niet genoeg. Dat heeft er alles mee te maken dat Bayern in januari twintig miljoen euro bood. Ajax zet in op dat bedrag en vijf miljoen aan 'min of meer gegarandeerde bonussen'.

Dat Dest afgelopen zondag op de bank zat tegen Sparta was volgens De Telegraaf niet voor niets en had te maken met de transferontwikkelingen. Bayern wil Dest op korte termijn inlijven, maar zal dan wel met een beter bod moeten komen. Technisch directeur Hasan Salihamidzic en hoofdscout Marco Neppe reisden met een afwijzing van Ajax terug naar München.

FC Barcelona
Ondertussen bekijkt ook het FC Barcelona van Ronald Koeman de situatie rond Dest met bijzonder veel interesse. De Spaanse topclub is eveneens geïnteresseerd, maar heeft door de coronacrisis weinig financiële mogelijkheden. De kans bestaat dat Barcelona Dest eerst gaat huren met een verplichte optie tot koop, aldus VI. Maar het is de vraag of de Catalanen dan niet al te laat zijn, gezien de concrete interesse van Bayern.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Het is logisch dat Dest naar München wil

(3858 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws