Tottenham Hotspur ontsnapt in slotfase aan ongekende blamage in Europa League

Tottenham Hotspur ontsnapt in slotfase aan ongekende blamage in Europa League

Gepubliceerd: donderdag 17 september 2020 om 19:59do 17-09-2020 om 19:59

Tottenham Hotspur is in de tweede voorronde van de Europa League door het oog van de naald gekropen. Het Bulgaarse Lokomotiv Plovdiv kwam in de slotfase verrassend op voorsprong, maar wist die niet vast te houden en verloor: 1-2.

Steven Bergwijn kreeg in Bulgarije een basisplaats van manager José Mourinho. De Nederlander kreeg eindelijk weer eens de kans om zich te tonen, in de competitie begint hij vaak op de bank. 

Tottenham was veruit de favoriet, maar de Bulgaren verweerden zich dapper en wisten de poort dicht te houden. Toch waren de grootste kansen voor de club uit Engeland. Bergwijn raakte een keer de lat en schreeuwde even later om een strafschop, die hij niet kreeg.

Plovdiv leek een stunt van jewelste te bewerkstelligen toen Georgi Minchev twintig minuten voor tijd 1-0 maakte. Maar zover kwam het niet. Tottenham kreeg een strafschop na hands op de doellijn van Plovdiv en daardoor mocht Harry Kane aanleggen voor een strafschop. Ook kregen twee spelers van Plovdiv rood. Na de gelijkmaker van Kane bepaalde Tanguy Ndombele de eindstand op 1-2. Tottenham speelt volgende week in Macedonië tegen FK Shkëndija.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws