Kopzorgen voor AZ richting Eredivisie-opener: Champions League laat sporen na

Kopzorgen voor AZ richting Eredivisie-opener: Champions League laat sporen na

Gepubliceerd: vrijdag 18 september 2020 om 14:54vr 18-09-2020 om 14:54

AZ-trainer Arne Slot moet het zaterdagmiddag tegen PEC Zwolle stellen zonder de geblesseerden Oussama Idrissi en Ron Vlaar. Ook het meespelen van middenvelder Jordy Clasie is nog allesbehalve zeker, meldt De Telegraaf.

"Het is natuurlijk nooit bevorderlijk als een speler al vóór aanvang van de training afhaakt en weer naar binnen moet", zegtSlot over Clasie. Idrissi en Vlaar, die kampen met buikspier-en hamstringklachten, zijn sowieso niet van de partij tijdens het openingsduel van dit seizoen.

Door de (lichte) blessure van Clasie kan het zomaar zo zijn dat Slot ervoor kiest om de jonge middenvelder Tijjani Reijnders (22) vanaf de aftrap te laten spelen. Reijnders, die vorig jaar nog verhuurd werd aan RKC, maakte een prima indruk op Slot tijdens de voorbereiding. Ook is het mogelijk dat aanvoerder Teun Koopmeiners weer een plekje naar voren wordt geschoven.

Het blessureleed is voor Slot de volgende domper van deze week. Dinsdagavond werd zijn ploeg uitgeschakeld tegen Dinamo Kiev in de race voor een plek in de Champions League. Zaterdagmiddag kan AZ sportieve revanche nemen, de wedstrijd tegen PEC Zwolle begint om 16.30.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws