'Ik schreeuw niet dat we het linkerrijtje in móéten, wel het maximale eruit halen'

'Ik schreeuw niet dat we het linkerrijtje in móéten, wel het maximale eruit halen'

Gepubliceerd: vrijdag 18 september 2020 om 16:00vr 18-09-2020 om 16:00

Als het aan John Stegeman ligt, mag de lat bij zijn club PEC Zwolle best iets hoger gelegd worden. PEC kende vorig seizoen een rumoerig jaar, iets wat de oefenmeester dit jaar wil voorkomen.

Stegeman is realistisch, maar tegelijkertijd ambitieus, vertelt hij aan Voetbal International. "Ik ga hier nu niet schreeuwen dat we in het linkerrijtje móéten eindigen, maar ik vind wel dat je elkaar elke dag moet dwingen het maximale eruit te halen."

De 44-jarige oefenmeester pleit dan ook voor wat meer pit in zijn ploeg en bij de club. "We mogen best iets meer met de borst vooruit lopen en uitspreken dat we het beter willen doen. Dat we niet willen verliezen en hoger willen eindigen dan mensen misschien van ons verwachten."

De uitdaging blijven zoeken, stabiliteit en de borst vooruit: Stegeman ziet het seizoen met vertrouwen tegemoet. "Misschien kunnen wij wel verrassen." PEC zal dan wel de lastige eerste weken van het seizoen door moeten komen. De eerste competitiewedstrijd tegen Feyenoord werd met 0-2 verloren, zaterdag gaat de ploeg van Stegeman op bezoek bij AZ.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Eindigt PEC Zwolle dit jaar in het linkerrijtje?

(441 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws