Slotoffensief FC Utrecht haalt niets uit: VVV in elk geval voor 22 uur nog eerste

Slotoffensief FC Utrecht haalt niets uit: VVV in elk geval voor 22 uur nog eerste

Gepubliceerd: vrijdag 18 september 2020 om 21:51vr 18-09-2020 om 21:51

VVV-Venlo mag nog minstens 22 uur genieten van zijn verrassende koppositie in de Eredivisie. De Venlonaren traden vijf dagen na de sensationele 3-5 zege op FC Emmen aan tegen FC Utrecht en hielden de gasten op een verdienstelijk 1-1 gelijkspel.

FC Utrecht was tijdens de eerste speelronde niet in actie gekomen en moest even warmdraaien in De Koel. VVV promoveerde zijn eerste kans direct tot de bijzonder fraaie openingstreffer: Vito van Crooy stuurde Giannis Giakoumakis weg, de Griekse topschutter zette voor met buitenkant rechts en Guus Hupperts gleed de 1-0 binnen. VVV-doelman Thorsten Kirschbaum voorkwam kort daarna de gelijkmaker van Simon Gustafson, maar FC Utrecht ontsnapte aan een grotere achterstand: Maarten Paes kon niet bij een afstandspoging van Danny Post, maar Adam Maher redde zijn doelman.

Het spel bleef op en neer gaan en na een half uur spelen werd er ook aan de andere gered op de lijn: Joshua John hield Bart Ramselaar van een treffer af. Diezelfde Ramselaar had kort daarvoor ook Mimoun Mahi bediend, maar die wist zijn open kopkans niet te benutten. VVV haalde de rust met een 1-0 voorsprong, maar moest na een uurtje spelen alsnog een tegengoal toestaan. Rechtsback Sean Klaiber stoomde op, combineerde met Mahi en hield oog in oog met Kirschbaum zijn zenuwen in bedwang: 1-1.

De gastheren moesten steeds verder terug en FC Utrecht – met Eljero Elia als invaller – kreeg in de slotfase een paar dotten van kansen. Kirschbaum hield Mahi van een doelpunt af en bleef even later op miraculeuze wijze overeind bij een scrimmage in de zestien meter. Het slotoffensief van FC Utrecht leverde echter niets meer op, ook niet tijdens de vier minuten durende extra tijd.

VVV komt op vier punten uit twee wedstrijden en blijft in ieder geval voor één dag koploper. De Noord-Limburgers gaan op zaterdag 26 september op bezoek bij sc Heerenveen. FC Utrecht ontvangt één dag later RKC Waalwijk in De Galgenwaard.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws