Roda herpakt zich na 4-0 nederlaag en wint nu zelf met 4-0, eerste zege Jong Ajax

Roda herpakt zich na 4-0 nederlaag en wint nu zelf met 4-0, eerste zege Jong Ajax

Gepubliceerd: vrijdag 18 september 2020 om 22:50vr 18-09-2020 om 22:50

Laatste update: vrijdag 18 september 2020 om 22:58vr 18-09-2020 om 22:58

Roda JC kreeg zaterdag een pak slaag bij De Graafschap, maar heeft zich thuis tegen FC Dordrecht weer herpakt: de Zuid-Limburgers staan voorlopig naast NAC Breda aan kop van de Keuken Kampioen Divisie. Jong Ajax mocht na drie nederlagen op rij voor het eerst juichen en deed dat na een knappe uitoverwinning bij Go Ahead Eagles.

Roda JC-FC Dordrecht 4-0
De ploeg van Jurgen Streppel was na een 4-0 nederlaag bij De Graafschap zijn ongeslagen status kwijtgeraakt, maar pakte vrijdagavond de draad weer op. Dordrecht was na een vroege scrimmage dichtbij de openingstreffer, maar verder was het alles Roda wat de klok sloeg. Anthony Swolfs hield zijn doel een half uur lang vol, daarna ging het snel: Roland Alberg benutte een penalty en Jordy Croux maakte er 2-0 van.

De 3-0 liet ook niet lang op zich wachten: linksback Amir Absalem stoomde kort na rust op en wipte de bal koeltjes over Swolfs heen. De wedstrijd was hiermee beslist: Roda zag nieuwkomer Erik Falkenburg en trainer Jurgen Streppel nog rood krijgen, maar de drie punten kwamen niet meer in gevaar. In de extra tijd werd het zelfs nog 4-0, dankzij de twee backs: Absalem kreeg vrije doortocht en en liet het aan Marzo.

Go Ahead Eagles-Jong Ajax 0-3
Het water stond Jong Ajax aan de lippen, na drie opeenvolgende nederlagen en een laatste plaats tot gevolg. De talenten van Mitchell van der Gaag richtten zich echter weer op in Deventer. Het verschil werd tijdens de kansarme eerste helft gemaakt door een benutte penalty van Kenneth Taylor: Jong Ajax mocht met een 0-1 voorsprong de kleedkamer opzoeken.

Voordat Go Ahead Eagles serieus in de buurt van de gelijkmaker kwam, stond het al 0-2: Brian Brobbey maakte oog in oog met doelman Jay Gorter geen fout. In de extra tijd werd het nog even spannend: Alex Mendez gaf een strafschop weg en raakte daarbij zelf geblesseerd. Jeroen Veldmate kon Go Ahead vanaf de stip terug in de wedstrijd brengen, maar schoot hoog over. Go Ahead legde het hoofd in de schoot en Victor Jensen maakte er zelfs 0-3 van. De tweede gele kaart voor Ajax-talent Max de Waal was niet meer van belang.

Overige uitslagen
Helmond Sport-FC Volendam 0-1
Jong PSV-FC Eindhoven 0-2

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws