'Ik durf nog niet te zeggen of ik bij ADO blijf, maar ik sta open voor 'n vertrek'

'Ik durf nog niet te zeggen of ik bij ADO blijf, maar ik sta open voor 'n vertrek'

Gepubliceerd: zaterdag 19 september 2020 om 15:09za 19-09-2020 om 15:09

ADO Den Haag nam deze zomer afstand van een heel elftal aan spelers én haalde een heel elftal aan spelers terug. Shaquille Pinas is één van de spelers die is gebleven in de Hofstad: of de 22-jarige verdediger ook na begin oktober blijft, is echter nog maar de vraag.

Pinas was de voorbije twee seizoenen één van de lichtpuntjes bij het moeizaam opererende ADO. Hij beschikt echter over een aflopend contract. "Ik durf nog niet te zeggen dat ik bij ADO blijf. De transfertermijn is nog tot 6 oktober open", opent hij in gesprek met het Algemeen Dagblad de deur naar een eventueel vertrek. "Ik hoor af en toe dat er interesse is, maar ik weet niet of er ook echt een aanbieding is geweest. Maar ik sta wel open voor een vertrek. Ik wil stappen zetten in mijn carrière en ik denk dat ik er misschien ook wel aan toe ben."

Voorlopig kijkt Pinas het aan tot het einde van de huidige transferperiode. "Ik zeg ook niet dat verlengen er helemaal niet in zit, maar dat is iets van latere zorg. Nu is het kijken wat er tot de deadline gebeurt", klinkt het. "Als ik een stap kan maken, zou dat mooi kunnen zijn. Ik denk dat ik dat eerlijk uit mag spreken."

Deze transferperikelen leiden Pinas echter niet af, benadrukt hij. Nu ervaren spelers als Tom Beugelsdijk, Lex Immers en Aaron Meijers zijn vertrokken, wordt er meer van hem verwacht. "Ik merk dat ik nu ook een aanspreekpunt ben, ondanks dat ik zelf nog zo jong ben. Ik moet zorgen dat ik daar klaar voor ben", laat hij weten. "Zolang ik hier ben, doe ik altijd mijn best om het plezier en de spelvreugde bij mijn teamgenoten naar boven te brengen. Ik vind het ook mooi om het nieuwe ADO omhoog te pushen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws