Van de Beek beste man aan zijde van Manchester United: 'Had moeten starten'

Van de Beek beste man aan zijde van Manchester United: 'Had moeten starten'

Gepubliceerd: zaterdag 19 september 2020 om 22:30za 19-09-2020 om 22:30

Donny van de Beek was een spaarzaam lichtpuntje bij Manchester United tijdens de 1-3 nederlaag tegen Crystal Palace. De Engelse media zijn hard voor The Mancunians, maar ontzien de oud-Ajacied na zijn trefzekere debuut.

The Manchester Evening News wijst Van de Beek als de beste speler aan bij United. De Nederlandse middenvelder verving Paul Pogba na 67 minuten, maar de lokale krant ziet dat de volgende keer graag anders. 'Hij maakte de 2-1. Had in de basis moeten staan', luidt het bondige commentaar. Slechts drie spelers krijgen een voldoende: een 6 voor David De Gea en Mason Greenwood en een 7 voor Van de Beek.

Daar sluit The Sun zich bij aan. Ook de boulevardkrant roept Van de Beek uit tot beste speler bij United en geeft hem een 7. 'De Nederlander had graag een beter resultaat gezien bij zijn debuut, maar individueel had hij zich geen betere start kunnen wensen. Met een zelfverzekerde afwerking gaf hij United weer een sprankje hoop op een comeback, voordat Zaha de derde goal van Palace maakte.

Ook ESPN komt tot een dikke voldoende voor Van de Beek: 7. 'Greep zijn kans fantastisch en gaf United een sprankje hoop laat in de wedstrijd.' The Express is iets terughoudender en geeft Van de Beek een 6. 'Een bruisende aanwezigheid nadat hij na ruim een uur inviel. Hij rondde knap af', luidt het korte bijschrift. Ook oud-spits Gary Lineker prees de afwerking van de middenvelder:

Commentator Sam Matterface van talkSPORT is eveneens lovend over Van de Beek en rept over een 'klassieke goal' van de United-nieuweling. "Ik heb hem bij Ajax veel gezien en eenmaal in het strafschopgebied slaagt hij er altijd in om de bal met de binnenkant van zijn voet in het doel te plaatsen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws