Van Dijk: 'Niet over inzitten, reacties van mensen die nooit iets hebben bereikt'

Van Dijk: 'Niet over inzitten, reacties van mensen die nooit iets hebben bereikt'

Gepubliceerd: zondag 20 september 2020 om 07:23zo 20-09-2020 om 07:23

Virgil van Dijk laat zich niet gek maken door de criticasters in Engeland en Nederland. De verdediger krijgt de laatste tijd bakken met kritiek over zich heen, vooral na de eerste Premier League-wedstrijd van dit seizoen tegen Leeds United.

De wedstrijd tegen Leeds was er een met twee gezichten voor Van Dijk. Hij zette zijn ploeg in de eerste helft op een 2-1 voorsprong, maar ging tien minuten later knullig in de fout bij de 2-2 van Patrick Bamford. Het leverde hem een stortvloed aan kritiek op, maar Van Dijk houdt het hoofd koel.

"Dat bespreek je na de wedstrijd en neem je mee", geeft hij aan in gesprek met Ziggo Sport. "Je gaat er daarna niet over inzitten. En helemaal niet als je dan de reacties ziet van mensen die nog nooit iets hebben bereikt", aldus de Liverpool-verdediger.

Wim Kieft liet zich eerder ook kritisch uit over de prestaties van Van Dijk de laatste weken. 'Dat tactisch ongedisciplineerde stoort me bij Van Dijk, die nodig weer met twee benen op de grond gezet moet worden', liet Kieft weten in zijn column in De Telegraaf. 'Hij is niet scherp, gedraagt zich bij Oranje en Liverpool als de gearriveerde vedette, de grote coachende leider, die iets te veel laat merken dat hij zijn medespelers niet alles vindt.'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws