Armoedig ADO komt te laat op gang en moet de zege aan Groningen laten

20-09-2020 14:09
97

FC Groningen heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. De ploeg van trainer Danny Buijs speelde niet groots, maar wel goed genoeg om het armoedige ADO over de knie te leggen: 0-1.

De eerste helft van ADO was niet om aan te zien. Zonder goed te spelen was FC Groningen de bovenliggende partij in de Hofstad, maar het had wel hulp nodig van de Hagenaars om aan een doelpunt te komen. Het was Shaquille Pinas die op knullige wijze de bal in eigen doel werkte en de noorderlingen daarmee op 0-1 zette.

Het was aan Luuk Koopmans, de keeper van de Residentieclub, te danken dat de marge van Groningen voor rust niet uitgebreid werd. Hij redde tot twee keer toe op pogingen van Mo El Hankouri, die van dichtbij tot scoren probeerde te komen. De goalie uit Oss sleepte zijn ploeg met een minieme achterstand naar de theepauze.

Na de rust kwam er wat meer geest en inzet in ADO, de ploeg van trainer Aleksandar Rankovic. Met Jonas Arweiler en Michiel Kramer samen in de spits werden de ballen richting het strafschopgebied gepompt en kwam er iets meer Haags gevaar. Kramer mocht overigens wel van geluk spreken dat hij nog op het veld stond, want de VAR zag een rode kaart in een trap op de achillespees. Scheidsrechter Danny Makkelie hield het na het bekijken van de beelden bij geel.

Doordat het verschil in goals nog altijd één was mocht de Residentieclub nog altijd hopen op een punt en het dankte de ploeg van Danny Buijs dat zij de vele counterkansen die het kreeg om zeep hielp. Er kwam echter geen verandering meer in de stand, waardoor ADO na twee wedstrijden nog altijd puntloos is. Groningen heeft nu drie punten.