Wanvertoning van Heracles Almelo: Willem ll heeft aan zes minuten genoeg

20-09-2020 16:21 Laatste update: 16:22
31

Willem ll heeft in een tijdsbestek van zes minuten afgerekend met Heracles Almelo. Het werd 4-0 in een wedstrijd waarin Heracles onherkenbaar voor de dag kwam en zich naar de slachtbank liet leiden.

Willem ll bruist van het vertrouwen na de Europa League-overwinning op het Luxemburgse Progrés Niederkorn van afgelopen donderdag. Aankomende week komt Rangers FC naar Tilburg. Bij Heracles ging het vooraf vooral over Silvester van der Water. De aanvaller meldde zich zaterdagavond per telefoon af bij trainer Frank Wormuth omdat hij een transfer naar Orlando City wil maken.

De eerste helft van de wedstrijd gaat niet de geschiedenisboeken in. Het lukte beide ploegen niet om ook maar één kans te creëeren, waardoor een 0-0 tussenstand bij rust dan ook een logisch gevolg was. Na rust was dat wel anders. Na zes minuten spelen in de tweede helft stond het 3-0 (!). Een minuut na de onderbreking maakte Vangelis Pavlidis 1-0 en Görkem Saglam verdubbelde de score een paar minuten later. John Yeboah maakte er zelfs nog 3-0 van.

Het leek meteen de genadeklap voor Heracles, dat er zelf niet aan te pas kwam. Wormuth greep in door maar liefst vier keer te wisselen. Rohat Agca, Sinan Bakis, Angelo Cijntje en Mohamed Amissi kwamen in het veld voor Rai Vloet, Delano Burgzorg, Luca de la Torre en Adrián Szoke: een primeur, nog nooit werden alle wissels in een keer gebruikt.

Heracles werd wel iets gevaarlijker, maar dat was niet genoeg om de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Willem ll ging ondertussen leuk verder. Een vierde goal bleef echter uit, tot de slotfase. De sterk spelende Pavlidis bepaalde de einstand in de 84e minuut op 4-0.