Jong Oranje-voorselectie telt 32 namen: Ajax hofleverancier, één debutant

Jong Oranje-voorselectie telt 32 namen: Ajax hofleverancier, één debutant

Gepubliceerd: zondag 20 september 2020 om 20:42zo 20-09-2020 om 20:42

De voorlopige selectie van Jong Oranje telt 32 namen. Heracles Almelo-verdediger Mats Knoester is voor het eerst uitverkozen door bondscoach Erwin van de Looi.

Jong Oranje speelt de komende interlandperiode tegen Jong Gibraltar (8 oktober) en Jong Cyprus (13 oktober). Opvallende namen in de voorselectie zijn Tahith Chong, die vanwege coronaperikelen ontbrak in de laatste twee wedstrijden van Jong Oranje, en sc Heerenveen-uitblinker Joey Veerman. Ajax is hofleverancier met vijf internationals. De definitieve selectie wordt vrijdag 2 oktober bekend.

In de kwalificatiereeks voor het EK van 2021 gaat Jong Oranje aan kop, met de volle buit na zes wedstrijden. Portugal heeft drie verliespunten meer. De UEFA heeft overigens besloten om de opzet van het EK te wijzigen. Het eindtoernooi, dat plaatsvindt in Hongarije en Slovenië, is vanwege de gevolgen van de coronacrisis en het verplaatsen van het 'grote' EK naar de zomer van 2021 opgeknipt in twee delen: 24 maart tot en met 31 maart (groepsfase) en 31 mei tot 6 juni (finaleronde).

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws