'Ik had het idee dat Arne Slot dacht dat hij FIFA21 aan het spelen was'

'Ik had het idee dat Arne Slot dacht dat hij FIFA21 aan het spelen was'

Gepubliceerd: zondag 20 september 2020 om 22:12zo 20-09-2020 om 22:12

Laatste update: zondag 20 september 2020 om 22:18zo 20-09-2020 om 22:18

Marco van Basten uit bij Ziggo Sport felle kritiek op AZ, dat deze week werd uitgeschakeld in Dinamo Kiev en geen Champions League-voetbal gaat spelen. Vooral de manier waarop stuit Van Basten tegen de borst.

AZ verloor met 2-0 van Dinamo, terwijl er voor de eerste tegengoal weinig aan de hand was. Van Basten miste pit. "Tijdens de wedstrijd dacht je: goh, het zijn allemaal leuke en lieve voetballers. Terwijl je speelt voor kwalificatie voor de Champions League. Dat kon ik er niet vanaf zien", zegt Van Basten bij Rondo.

"Er liepen er paar bij van: nou, is het niet vandaag, dan maar morgen. Wat maakt het uit? Veel te makkelijk. Ook de grote jongens als Stengs en Boadu. Als je zo'n talent bent leunt de ploeg ook op jou. Als je dan niets geeft.. Je speelt de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Als je niet in vorm bent, doe dan de dingen die het team helpen. Anders speelt de ploeg met tien man."

Ook presentator Jack van Gelder was geïrriteerd. "Ik heb het vermoeden dat AZ bezig is met een obsessie die de Champions League heet. Ik heb de wedstrijd tegen Dinamo Kiev gezien en had het idee dat Arne Slot dacht dat hij FIFA21 aan het spelen was. Die speler naar links en die naar rechts... Het was verschrikkelijk."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Eens met de kritiek?

(1317 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws