Pirlo debuteert bij Juventus met overwinning dankzij debutant, Bonucci en Ronaldo

20-09-2020 22:38 Laatste update: 22:56
32

Andrea Pirlo is bij Juventus begonnen met een overwinning op Sampdoria. De Oude Dame had thuis geen problemen met Sampdoria en pakte de volle buit: 3-0.

Pirlo, die nog niet kan beschikken over de geblesseerde Matthijs de Ligt, verraste door tegen Sampdoria te kiezen voor aanwinsten Weston McKennie, Dejan Kulusevski en jeugdspeler Gianluca Frabotta. Dat pakte goed uit. De grootste kansen waren wel voor Juventus, onder meer van Danilo en Cristiano Ronaldo.

Kort daarna maakte debutant Kulusevski op knappe wijze de 1-0 voor Juventus. Hij schoot de bal vanaf de rand van de zestien in de verre hoek. Sampdoria was figurant in een show die door Juventus werd gedomineerd, al bleven de goals uit. Ronaldo raakte de lat en was daarna nogmaals dicht bij een goal.

Het spelbeeld veranderde in de tweede helft niet. Omdat het slechts 1-0 stond mocht Sampdoria hopen op een stuntje. Die kwam er niet. Leonardo Bonucci stond tien minuten voor tijd op het juiste moment op de juiste plaats om een rebound binnen te tikken en besliste de wedstrijd. Even later opende Ronaldo zijn doelpuntenrekening met de 3-0.

Juventus neemt het volgende week op tegen AS Roma, Sampdoria treft Benevento.