Van Hooijdonk over 'leuke gozer' PSV: 'In principe is hij door z'n blunders heen'

Van Hooijdonk over 'leuke gozer' PSV: 'In principe is hij door z'n blunders heen'

Gepubliceerd: zondag 20 september 2020 om 23:14zo 20-09-2020 om 23:14

Laatste update: maandag 21 september 2020 om 07:30ma 21-09-2020 om 07:30

Pierre van Hooijdonk verwacht dat Roger Schmidt voorlopig vast zal houden aan Yvon Mvogo, de doelman van PSV die twee keer op rij in de fout ging. Dat leverde hem zaterdag tegen FC Emmen bijna puntenverlies op.

Mvogo is gehaald omdat hij 'goed mee kan voetballen', maar liet dat tegen FC Groningen en Emmen niet zien. "Een keeper maakt per seizoen twee blunders. Deze keeper heeft ze al gemaakt in twee wedstrijden, dit is onvoorstelbaar", zegt Van Hooijdonk bij Studio Voetbal. "Ze hebben hem gehaald omdat hij zo goed mee kan voetballen. Nou, we hebben gezien wat er gebeurde tegen FC Groningen en een week later gebeurt dit.."

Van Hooijdonk verwacht niet dat Mvogo geslachtofferd gaat worden. "De trainer staat er natuurlijk bij, hij heeft hem gehaald en gaat hem ook niet meteen inruilen voor Lars Unnerstall. Hij zal zeggen dat hij het (meevoetballen, red.) moet blijven doen, maar in principe is hij door z'n blunders heen."

Van Hooijdonk prijst de houding van Mvogo tijdens interviews, waarin hij zelfkritisch is. "Het lijkt me een hartstikke leuke gozer. Hij ziet wat wij ook zien. Dit is een goede keeper die twee enorme ketsers maakt. Als PSV punten zou verliezen, is hij de sjaak."

Na afloop van de wedstrijd tegen Emmen zochten de spelers van PSV Mvogo op. "Dit zijn prachtige beelden. Iedereen kwam naar hem toe, al gebiedt de eerlijkheid ook te zeggen dat als PSV gelijk zou spelen, hij in z'n eentje zou staan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Mvogo moet eerste doelman blijven

(1256 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws