Feyenoord grijpt in na harde woorden van Rutte: 'Begrijpen zijn frustratie'

Feyenoord grijpt in na harde woorden van Rutte: 'Begrijpen zijn frustratie'

Gepubliceerd: maandag 21 september 2020 om 15:13ma 21-09-2020 om 15:13

Laatste update: maandag 21 september 2020 om 15:24ma 21-09-2020 om 15:24

Feyenoord gaat extra maatregelen nemen na de harde woorden van premier Mark Rutte over juichende en zingende fans tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Twente. De club zal meer doen om aan alle coronaregels te voldoen, zo laat een woordvoerder weten aan het Algemeen Dagblad. 

Rutte haalde maandagochtend hard uit naar onder meer de fans van Feyenoord, die de regels van 'niet juichen en niet zingen in het stadion' niet naleefden. "Gewoon je bek houden, naar de wedstrijd kijken en niet schreeuwen. Dat is te doen", liet Rutte weten aan RTL Nieuws. 

Een woordvoerder laat aan het AD weten: "Feyenoord snapt de frustratie bij de premier over de oplopende cijfers. Die delen alle voetbalclubs, want ook wij worden echt keihard getroffen door de pandemie. 

Volgens de club ging het inderdaad af en toe mis in de Kuip, ondanks de aanwezigheid van bijna vierhonderd stewards. "Er is inderdaad op meerdere momenten kortstondig gezongen, gejuicht en sprake geweest van gefluit of boe-geroep. Ook werd niet door alle bezoekers consequent de anderhalve meter afstand in acht genomen, ondanks dringende verzoeken daartoe."

"Om die reden zullen we komende wedstrijd nog weer extra teams inzetten, bovenop de genoemde en reeds massale inzet. Deze teams zullen nog meer gaan toezien op goede naleving van de anderhalve meter-regel, specifiek op vakken waar het afgelopen zondag niet goed ging", aldus Feyenoord in een verklaring. De club doet daarnaast ook een beroep op de eigen fans voor het komende duel met ADO Den Haag. Feyenoord rekent erop dat iedereen zich aan de regels houdt en volledige medewerking zal verlenen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws