Twente stunt op transfermarkt en haalt Oranje Leeuwin terug naar Nederland

Twente stunt op transfermarkt en haalt Oranje Leeuwin terug naar Nederland

Gepubliceerd: maandag 21 september 2020 om 20:09ma 21-09-2020 om 20:09

Laatste update: maandag 21 september 2020 om 20:11ma 21-09-2020 om 20:11

Kika van Es keert terug op de Nederlandse velden. De Oranje Leeuwin maakt de overstap naar haar oude club FC Twente en tekent een contract tot het einde van dit seizoen.

Dat maakt Twente via officiële kanalen bekend. Het betekent een terugkeer van Van Es naar Enschede, waar ze in het verleden ook al onder contract stond. De 28-jarige verdediger stond afgelopen seizoen onder contract bij Everton, maar is blij weer naar Nederland te kunnen. "Een buitenlands avontuur stond hoog op mijn lijstje en met leerzame en mooie ervaringen keer ik nu terug. De kans om weer voor FC Twente te spelen in de Vrouwen Eredivisie wilde ik niet laten lopen", zegt ze in een eerste reactie.

"De competitie hier ontwikkelt zich en hier in Nederland, dicht bij huis, is voor mij de plek om het beste uit mezelf te halen. Ik kijk er naar uit om aan te sluiten in Enschede", aldus Van Es.

Bij Twente zijn ze blij met de terugkeer van de verdediger. "Kika is een buitenkans voor ons, wij zijn heel blij om een speelster van haar kaliber en met haar ervaring toe te kunnen voegen aan onze selectie", geeft Technisch Manager René Roord aan.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws