Succesvol debuut voor Aké: Man City wint lastige uitwedstrijd bij Wolverhampton

21-09-2020 23:08
13

Manchester City is het nieuwe Premier League-seizoen begonnen met een overwinning op Wolverhampton Wanderers. Nathan Aké maakte zijn officiële debuut voor The Citizens en sleepte met zijn ploeggenoten een 1-3 overwinning uit het vuur.

Lang leek er niets aan de hand voor City op Molineux, waar het vorig seizoen nog als verliezer van het veld stapte. Kevin De Bruyne zette zijn ploeg halverwege de eerste helft op voorsprong via de strafschopstip. De Belg, uitgeroepen tot beste Premier League-speler van vorig seizoen, twijfelde niet en schoot de penalty resoluut binnen: 0-1.

Wolverhampton kwam er niet aan te pas tegen het snel combinerende City en zag hoe de uitploeg na een halfuur de score verdubbelde. De ploeg van Guardiola speelde de Wolves-defensie op prachtige wijze uit, waarna de bal voor de voeten viel van Phil Foden. Die hoefde alleen nog maar binnen te schuiven voor de 0-2.

In de tweede helft was er minder spektakel dan in het eerste bedrijf, maar Wolverhampton wist City in de slotfase van de wedstrijd terug te drukken op eigen helft. Het resulteerde in een aantal prima kansen. De grootste was voor Raúl Jiménez, maar die schoof de bal vlak voor het doel naast. Niet veel later was het wel raak voor de Wolves-spits. Hij kopte knap binnen na een goede voorzet van Daniel Podence.

Het bracht de spanning terug in de wedstrijd, maar City hield stand in de slotfase. Diep in de blessuretijd maakte Gabriel Jesus er met de nodige geluk nog 1-3 van. Zijn schot verdween via een Wolverhampton-been in het doel. Het betekent de eerste driepunter voor Guardiola en zijn mannen, die het volgende week in het eigen Etihad Stadium op gaan nemen tegen Leicester City. Aanstaande donderdag wacht echter eerst Bournemouth in de League Cup.