Ajax-talent keek goed naar Van de Beek en Tagliafico: 'Dat leerde ik van Nico'

Ajax-talent keek goed naar Van de Beek en Tagliafico: 'Dat leerde ik van Nico'

Gepubliceerd: dinsdag 22 september 2020 om 16:08di 22-09-2020 om 16:08

Devyne Rensch is pas zeventien jaar oud, maar hij maakte tijdens de voorbereiding al deel uit van de selectie van Ajax. De verdediger keek vooral goed naar Nicolás Tagliafico en Donny van de Beek, terwijl ook trainer Erik ten Hag met hem bezig is.

"Op het trainingskamp in Oostenrijk leerde ik van Nico Tagliafico hoe ik mij positioneer bij lange ballen en hoe ik momenten kies om op te komen", zegt Rensch op de website van Ajax. "Het spelen van linksback was wel even wennen, maar ik heb de eerste wedstrijd dat ik speelde eerst heel erg op Nico gelet. Daardoor heb ik het al een beetje onder de knie gekregen."

Rensch ziet een groot verschil tussen Ajax 1 en de beloften. "Het spel gaat veel sneller, je moet sneller denken en agressiever zijn in de duels. Elke kleine fout wordt afgestraft." Ten Hag hamert er dan ook op dat hij meteen scherp moet zijn. "Op het trainingskamp zag ik bij Donny van de Beek bijvoorbeeld dat hij echt vanaf minuut één scherp is."

Rensch ziet nog een verbeterpunt. "Als ik achterin een grote fout maak, blijf ik meestal in die gedachtes daarover hangen. Maar ik moet juist die knop omdraaien en focussen op de volgende bal. Ik heb nu veel meer vertrouwen in mezelf dan vroeger. Dat moet ook wel nu ik al bij Jong en het eerste speel. Ik moet me nu rustig doorontwikkelen en niet té veel druk zetten op mezelf."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Groeit Rensch uit tot basisspeler in Ajax 1?

(965 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws