'2,5 jaar geleden speelde ik nog in de Hoofdklasse, nu in de Premier League'

22 september om 18:28

Jan Paul van Hecke (20) speelde twee jaar geleden nog bij de amateurs van VV Goes, maar mag zich nu speler van Brighton & Hove Albion noemen. Een bijzondere ontwikkeling voor de verdediger, die is gehuurd door sc Heerenveen.

Van Hecke wist bij NAC Breda veel indruk te maken en werd al na elf wedstrijden weggekocht door Brighton. "Het is heel bizar dat je 2,5 jaar geleden nog in de Hoofdklasse speelde en nu onder contract staat bij een Premier League-club. Dat is natuurlijk heel mooi. Het kan snel gaan. Dit is echt een droomtransfer voor mij", zegt Van Hecke tegen FOX Sports.

Van Hecke heeft echter nog niets van Brighton gezien. "Dat kon helaas niet vanwege corona, al die regels. Je moet twee weken in quarantaine. Ik heb een aantal gesprekken gevoerd, dus heb er wel een beeld bij. Het is apart dat ik er nog niet ben geweest, maar in deze tijd moet het maar."

AS Monaco leek de strijd om Van Hecke te gaan winnen, maar de verdediger besloot niet naar de Franse club te gaan. "Tijdens de gesprekken kreeg ik de indruk dat het hem voor mij niet zou worden. Het is een heel grote en mooie club, maar het moet wel kloppen. Het klopte voor mij niet. NAC was al akkoord, maar als ik er zelf niet heen wil, ga je er niet heen."