Pierie: 'Ik ga niet zes keer tegen dezelfde muur lopen bij Ajax'

Pierie: 'Ik ga niet zes keer tegen dezelfde muur lopen bij Ajax'

Gepubliceerd: woensdag 23 september 2020 om 09:05wo 23-09-2020 om 09:05

Kik Pierie speelt dit seizoen op huurbasis voor FC Twente en wil volgend jaar alleen terugkeren naar Ajax als hij kansen krijgt in het eerste elftal. Dat zegt de twintigjarige verdediger in gesprek met Andy van der Meyde.

"Ik heb nog een vierjarig contract bij Ajax. Of ik daarna terugga bij Ajax, weet ik nog niet. Het is wel het plan", zegt Pierie Bij Andy in de auto. "Maar je weet niet hoe het loopt. Als ik terugga naar Ajax wil ik wel kans maken om te spelen."

Pierie stapte vorig jaar over van sc Heerenveen naar Ajax en speelde het eerste seizoen in Amsterdam bij Jong Ajax. "Als ze na dit jaar zeggen van, je gaat weer op de Toekomst spelen, dan ga ik het natuurlijk ergens anders zoeken", stelt de verdediger. "Het doel is om bij FC Twente zoveel mogelijk minuten te maken, beter te worden om uiteindelijk in Ajax 1 te spelen. Maar als ik niet bij Ajax 1 kan spelen, dan ga ik niet zes keer tegen dezelfde muur lopen."

Pierie zat afgelopen zondag tegen Feyenoord voor het eerst in de wedstrijdselectie van FC Twente. Hij maakte na zijn enkelblessure, opgelopen in augustus, nog geen speelminuten. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wordt Pierie ooit een vaste waarde bij Ajax?

(1834 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws