Van Beukering (36) opeens amateurkeeper: 'Nul loopvermogen, dan beter keepen'

Van Beukering (36) opeens amateurkeeper: 'Nul loopvermogen, dan beter keepen'

Gepubliceerd: woensdag 23 september 2020 om 12:36wo 23-09-2020 om 12:36

De carrière van Jhon van Beukering heeft een bijzondere wending genomen. De inmiddels 36-jarige oud-prof fungeert anno 2020 als keeper van amateurclub SC Veluwezoom uit het Gelderse Velp.

De vierdeklasser zag plotseling een zestal spelers vertrekken en kwam zonder keeper te zitten, waarna trainer Van Beukering zelf de handschoen oppakte. De oud-spits deed als jeugdspeler van De Graafschap ervaring onder de lat op, vertelt hij aan de Gelderlander. "Onze keepers waren geblesseerd. Klaas-Jan Huntelaar en ik waren de jongsten van het team en stonden toen om en om op goal. Ik train er ook niet voor nu, al sta ik tijdens partijtjes wel in de goal."

Van Beukering heeft nu in het teambelang een carrièreswitch gemaakt: naar eigen zeggen rendeert hij beter als keeper dan als spits. "Ik kan nog wel een goaltje maken, maar heb nul loopvermogen. Nee, dan kan ik beter keepen."

Het experiment is de spelers van Veluwezoom in ieder geval goed bevallen: Van Beukering blijkt van toegevoegde waarde, nu hij zijn team vanuit het veld kan aansturen. "Ik ben eigenlijk een middenvelder. Centraal achterin is voor mij wennen. De trainer staat nu letterlijk achter me en zegt precies waar ik moet lopen", aldus medespeler Sander Kok.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws