Rijkaard laat van zich horen na Oranje-geruchten: 'Het doet er niet toe'

Rijkaard laat van zich horen na Oranje-geruchten: 'Het doet er niet toe'

Gepubliceerd: woensdag 23 september 2020 om 13:11wo 23-09-2020 om 13:11

Frank Rijkaard staat achter de aanstelling van Frank de Boer als bondscoach van het Nederlands elftal. Of hij zelf is gevraagd door de KNVB, laat hij in het midden.

Op de vraag van Omroep West of hij aandrang heeft gehad om bondsoach te worden, antwoordt Rijkaard: "Nee, heb ik niet gehad. Of ik gevraagd ben? Dat doet er niet toe. Ik vind dat je je nu moet richten op wat gaat komen. Hopelijk gaat degene die het gaat doen weer mooie succesen boeken met Oranje."

De Boer wordt zo goed als zeker de nieuwe bondscoach van Oranje. Rijkaard vindt dat een goede keuze. "Hij weet heel goed wat er in het Nederlandse voetbal gevraagd en verlangd wordt. Hij is daar zelf een kind van, zeg maar. Hij heeft in Nederland heel goede resultaten gehaald, dus ik denk dat het heel goed zou kunnen uitpakken. Laten we het hopen."

Rijkaard heeft vertrouwen in Oranje, dat in oktober interlands speelt tegen Mexico, Bosnië en Italië. "Natuurlijk heb ik vertrouwen. We hebben een mooie generatie, dus waarom niet? Maar in het voetbal is het nooit van tevoren gespeeld. Je moet het altijd laten zien."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Stelling: De Boer is de beste keuze

(5678 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws