Numan heeft geen boodschap aan Nederlandse belangen: 'De club zit in m'n hart'

Numan heeft geen boodschap aan Nederlandse belangen: 'De club zit in m'n hart'

Gepubliceerd: woensdag 23 september 2020 om 16:32wo 23-09-2020 om 16:32

Arthur Numan juicht donderdagavond niet voor Willem II, maar voor Rangers FC. De 45-voudig international speelde vijf jaar voor de Schotten en draagt de club nog steeds een bijzonder warm hart toe.

Dat Willem II er bij een overwinning donderdag voor kan zorgen dat Nederland gaat stijgen op de coëfficiëntenlijst, interesseert Numan weinig. "Ik moet je teleurstellen, want ik ga honderd procent voor Rangers. Die club zit echt in mijn hart", begint Numan tegenover ELF Voetbal.

"In Schotland denken ze vooral: we spelen tegen Willem II. Gelukkig niet tegen Ajax, Feyenoord of PSV. Maar echte onderschatting is het niet. Wel denken ze: tegen zo'n ploeg moeten we kunnen winnen", vervolgt Numan zijn verhaal. De huidige AZ-scout denkt dan ook dat Rangers uiteindelijk aan het langste eind trekt. "1-2 voor Rangers."

Numan vindt het vooral jammer dat het treffen tussen beide clubs in één wedstrijd beslist wordt. "Als Willem II naar Ibrox was gegaan en daar voor vijftigduizend man had gespeeld, was dat een geweldige ervaring voor ze geweest."

Willem II - Rangers FC start donderdagavond om 21.00 in het Koning Willem II Stadion.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Willem II de groepsfase van de Europa League halen?

Nee, Willem II wordt donderdag uitgeschakeld
42%
Nee, Willem II wordt in de volgende ronde uitgeschakeld
22%
Ja! Willem II wint beide kwalificatiewedstrijden
37%
(960 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws