Van der Vaart: 'Communiceren niet zijn ding, maar hij heeft zoveel voetbalinzicht'

Van der Vaart: 'Communiceren niet zijn ding, maar hij heeft zoveel voetbalinzicht'

24-09-2020 09:56 Laatste update: 10:02
70

Rafael van der Vaart ziet in Frank de Boer een type-Louis van Gaal. De nieuwe bondscoach van Oranje kreeg de voorkeur boven zijn leermeester, die niet benaderd werd door de KNVB.

"Van Gaal is absoluut de beste trainer die we hebben", zegt Van der Vaart bij FOX Sports. "Ik denk dat iedereen ook wel bang is voor de verhalen, dat hij veel wil veranderen en naar zijn hand wil zetten. Maar laat duidelijk zijn dat hij de beste trainer is die we hebben. Maar Frank is bij hem geschoold, hij lijkt op Van Gaal en hopelijk heeft hij weer succes."

Van der Vaart werkte als Oranje-international samen met De Boer, in 2010 assistent-trainer van Van Marwijk bij het Nederlands elftal. "Communiceren is misschien niet zijn beste ding, dat kon je ook zien bij Goedemorgen Eredivisie. Maar hij heeft zoveel voetbalinzicht, dat die gasten heel veel respect voor hem hebben en heel blij met hem zullen zijn", aldus de voormalig spelmaker.

Op deze Oranje-klus ligt wel veel druk voor De Boer, die de afgelopen jaren weinig successen kende. "Ik wil niet zeggen dat dit zijn laatste kans is, maar als dit misgaat, waar kan je dan nog heen?", zegt Van der Vaart. "Maar Frank is een echte winnaar. Hij haat verliezen, dat zie je als hij op de bank zit, maar ook met spelletjes. Dat hebben we nodig, een winnaar. De jongens zijn al zo erg op elkaar ingespeeld en de staf blijft intact, dus ik denk dat we op dezelfde voet verder kunnen."