Van de Beek roemt Ajax-ontdekker en 'speciaal persoon': 'Ik deed veel met hem'

Van de Beek roemt Ajax-ontdekker en 'speciaal persoon': 'Ik deed veel met hem'

24-09-2020 19:45
27

Donny van de Beek is voormalig Ajax-scout Harm Greving zeer dankbaar. De 23-jarige middenvelder zwaait Greving veel lof toe na zijn transfer naar Manchester United.

"Hij zag mij voor het eerst bij mijn amateurclub Veensche Boys en bracht mij naar Ajax", zegt Van de Beek op de website van United. "Tijdens de vakanties wilde ik wat meer trainen en dat deed ik dan altijd met hem. Hij is een speciaal persoon. Ik deed veel dingen met hem: schieten, fit worden voor de voorbereiding. Ik trainde veel met hem en sprak ook veel met hem. Hij heeft mij erg geholpen."

Volgens Van de Beek had hij als jeugdspeler van Ajax 'ups-and-downs'. "Soms voelde ik mij niet zo goed. Toen ik jong was moest ik veel reizen. Ik woonde in een dorp en het was veertig minuten naar Amsterdam. En ik had toen ook nog school, dus dat waren lange dagen. Ik vertrok om acht uur in de ochtend met de bus naar school en was niet thuis voor acht uur 's avonds. Maar het heeft mij allemaal sterker gemaakt."

Van de Beek roemt de jeugdopleiding van Ajax. "Je hebt er heel goede coaches en heel goede spelers en dit heeft Ajax zo groot gemaakt. Veel jonge spelers krijgen de kans in het eerste elftal en beleven een mooie carrière. Daar staat Ajax voor. Je had er alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Het heeft mij veel geholpen."