Prijzenregen houdt aan voor Bayern München: Sevilla buigt in verlenging

Prijzenregen houdt aan voor Bayern München: Sevilla buigt in verlenging

24-09-2020 23:32
44

Bayern München heeft in Boedapest beslag gelegd op de Europese Supercup. De Champions League-winnaar wist Sevilla wel pas in de verlenging over de knie te leggen: 2-1.

Bij de Spanjaarden stond Luuk de Jong in de basis. De Nederlandse spits was met twee treffers de grote man in de Europa League-finale en ook tegen Bayern was hij al snel belangrijk. De Jong legde de bal met het hoofd panklaar voor Ivan Rakitic, waarna de van FC Barcelona overgekomen middenvelder een duw kreeg van David Alaba. De scheidsrechter wees naar de stip en Lucas Ocampos benutte de strafschop.

Bayern, de laatste maanden toch ongenaakbaar, had aanvankelijk moeite om zijn draai te vinden, maar kwam langzaam maar zeker op stoom. Na 34 minuten viel de werkelijk schitterende gelijkmaker. Thomas Müller lepelde de bal met buitenkantje rechts het strafschopgebied in, Robert Lewandowski legde terug en Leon Goretzka schoot onberispelijk raak: 1-1.

In de tweede helft ging Bayern op zoek naar de tweede treffer, maar eerst was er een grote kans voor De Jong. Hij wist Sevilla bijna opnieuw verrassend op voorsprong te zetten, maar Manuel Neuer was alert op zijn inzet bij de eerste paal. Aan de andere kant leek Lewandowski meer succes te hebben. Op aangeven van Sané speelden de Pool en Müller het heel fraai uit. Maar hoe mooi het doelpunt ook was, de VAR greep in vanwege een millimeter buitenspel.

Sané viel na ruim een uur hetzelfde lot ten deel. Zijn goal werd afgekeurd wegens een overtreding van Lewandowski. Het sterkere Bayern bleef daardoor zoeken naar openingen tegen het goed georganiseerde Sevilla. De Spanjaarden loerden op de counter en in de slotfase leverde dat nog een enorme kans op. Manuel Neuer zag Youssef En-Nesyri plots voor zich opduiken en hield hem met een schitterende redding van scoren.

Een verlenging moest de beslissing brengen en En-Nesyri was daarin opnieuw gevaarlijk. Ditmaal hielp de paal Neuer een handje. Na 104 minuten zette Bayern zijn overwicht dan alsnog in een treffer om. Uitgerekend Javi Martínez, die op weg is naar de uitgang, kopte raak. Bij Sevilla was de tank wel leeg, waardoor de ploeg van succescoach Hansi Flick na de Bundesliga, de DFB-Pokal en de Champions League weer een prijs pakt.