Nederlandse doelpuntenmaker deert Liverpool niet, City dankt jeugdproducten

24-09-2020 23:18
5

Manchester City heeft met de nodige moeite de volgende ronde in het toernooi om de League Cup bereikt. Manager Pep Guardiola gaf de nodige basiskrachten rust tegen Bournemouth, maar zag twee jeugdproducten het verschil maken: 2-1. Liverpool had geen kind aan Lincoln City: 2-7.

Bij Manchester City kwam Nathan Aké niet in actie tegen zijn oude club. Liam Delap debuteerde wel in de basis. De zeventienjarige aanvaller luisterde dat meteen op met een treffer. Na achttien minuten schoot hij raak op aangeven van Phil Foden. Lang kon City niet genieten van die voorsprong. Sam Surridge kreeg te veel ruimte en tekende voor de 1-1.

The Citizens hadden daarmee de handen vol aan Bournemouth, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Premier League en aantrad zonder Arnaut Danjuma Groeneveld. Tot een verrassing leidde het niet. Phil Foden was een kwartier voor tijd de gevierde man. In de volgende ronde wacht een ontmoeting met Burnley.

Liverpool haalt uit
Ook bij Liverpool kregen veel basisspelers rust. Georginio Wijnaldum, Sadio Mané en Mohammed Salah maakten bijvoorbeeld geen deel uit van de wedstrijdselectie. Virgil van Dijk verscheen wél aan de aftrap en naast hem stond Konstantinos Tsimikas. Ondanks de gewijzigde formatie hadden The Reds niets te duchten van Lincoln City, uitkomend in de League One.

Liverpool stond halverwege al op een 0-4 voorsprong, mede dankzij een heerlijke vrije trap van Xherdan Shaqiri. Takumi Minamino verdubbelde de score, waarna ook Curtis Jones twee keer toesloeg. Na rust ging de ploeg van Jürgen Klopp, die Van Dijk wisselde voor Fabinho, vrolijk verder en Minamino maakte zijn tweede. Daarna deed Lincol zowaar iets terug, voordat Marko Grujic er 1-6 van maakte.

Daarna was het woord echter aan de Nederlander Lewis Montsma. De voormalig verdediger van FC Dordrecht kopte uit een hoekschop raak voor Lincoln. Het slotakkoord was het niet doordat Divock Origi de zevenklapper van Liverpool completeerde. In de vierde ronde wacht een serieuze test voor de Premier League-kampioen. Dan is Arsenal de opponent.

Traoré en El Ghazi scoren
Bertrand Traoré maakte in het duel met Bristol City zijn debuut voor Aston Villa. Hij luisterde dat op met een geweldige treffer. De van Olympique Lyon overgekomen aanvaller volleerde de bal met veel gevoel in de verre hoek. Daarvoor had Anwar El Ghazi de score al geopend. Ollie Watkins bepaalde de eindstand op 0-3.