Letsch keert terug bij Vitesse tegen Ajax: 'Rolverdeling was glashelder'

Letsch keert terug bij Vitesse tegen Ajax: 'Rolverdeling was glashelder'

Gepubliceerd: vrijdag 25 september 2020 om 21:08vr 25-09-2020 om 21:08

Laatste update: vrijdag 25 september 2020 om 21:17vr 25-09-2020 om 21:17

Goed nieuws voor Vitesse: iedereen uit de selectie en technische staf is negatief getest op het coronavirus. Tijdens de vorige wedstrijd tegen Sparta Rotterdam zat een groot gedeelte van de technische staf, waaronder trainer Thomas Letsch, in thuisquarantaine.

De voorbereiding op het duel met Ajax werd gedaan onder leiding van Edward Sturing, die de taken van Letsch tegen Sparta ook overnam. Er is daarom besloten om Sturing mee te nemen naar Amsterdam als assistent-trainer.

Tegen Ajax kan Letsch nog niet beschikken over Jacob Rasmussen. Hij testte ook positief, maar zijn periode van quarantaine kwam vrijdag pas ten einde. Hierdoor heeft hij nog niet mee kunnen trainen met de selectie in aanloop naar het duel met Ajax.

Sturing is blij met de terugkeer van Letsch. "Nu kunnen we allemaal weer met onze eigen taken aan de slag", vertelt hij in gesprek met De Gelderlander. "De trainingen van deze week zijn door mij gegeven, maar Thomas heeft overal een beslissende stem in gehad. We hebben alles samen opgezet. Maar Letsch bepaalt de opstelling en hij bepaalt het systeem. Die rolverdeling was glashelder."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws