Done deal: PSV slaat grote slag en haalt Sangaré voor miljoenen binnen

Done deal: PSV slaat grote slag en haalt Sangaré voor miljoenen binnen

28-09-2020 11:00 Laatste update: 11:11
200

Het is rond: PSV heeft zich versterkt met Ibrahim Sangaré. De middenvelder komt voor naar verluidt negen miljoen euro over van het Franse Toulouse en heeft voor vijf seizoenen getekend, heeft de Eredivisie-club bekendgemaakt via de officiële kanalen.

PSV troeft Southampton af in de strijd om Sangaré. De Engelse club dacht rond te zijn met de Ivoriaan, maar PSV wist de transfer uiteindelijk te kapen. Met de komst van Sangaré gaat een wens van trainer Roger Schmidt in vervulling. Hij wilde graag nog een extra middenvelder toevoegen aan zijn selectie, onder meer om een mogelijk vertrek van Jorrit Hendrix op te vangen.

Sangaré maakte in 2016 zijn debuut voor Toulouse, maar verruilt de Ligue 1-degradant na vier jaar voor de Eindhovenaren. "Mijn gevoel zegt me dat dit voor nu de beste keuze is. Hier kan ik me ontwikkelen en spelen om de prijzen. Het voetbal dat ze hier willen spelen en de ambities passen bij mij", laat hij weten aan de PSV-site.

Ook technisch directeur John de Jong is blij met de deal. "Ibrahim voegt power, lengte en atletisch vermogen toe aan ons middenveld. Dat zijn specifieke kwaliteiten die van toegevoegde waarde zijn voor onze selectie", beargumenteert hij het binnenhalen van Sangaré. PSV volgt de Ivoriaan al lange tijd en moest heel wat geïnteresseerde clubs aftroeven. "Nu ontstond - ook door de degradatie van Toulouse - het juiste moment om toe te slaan. Wij waren echter niet de enigen die er zo over dachten en daarom zijn we erg blij dat het is gelukt."

Sangaré is de vijfde nieuweling bij PSV. Yvon Mvogo, Philipp Max, Eran Zahavi en Vincent Müller werden eerder al naar Eindhoven gehaald.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie