Chelsea knokt zich terug na 3-0 achterstand en pakt punt bij WBA

26-09-2020 20:26
48

Chelsea heeft na een dramatische eerste helft tegen Westbromwich Albion ternauwernood een nederlaag afgewend. De ploeg van manager Frank Lampard zette na rust de achtervolging in op The Hawthorns en pakte op de valreep een punt: 3-3.

Bij Chelsea ontbrak Hakim Ziyech nog in de wedstrijdselectie, maar Timo Werner en Kai Havertz stonden wel in de basis. Dat gold ook voor Willy Caballero, die de voorkeur kreeg boven Kepa. De Argentijnse routinier beleefde echter een rampzalig eerste halfuur. Al na vier minuten was het raak voor West Bromwich. Na matig uitverdedigen van Marcos Alonso wist Callum Robinson binnen te schieten: 1-0.

Het ging van kwaad tot erger voor Chelsea, want na een grote fout van Thiago Silva kon Robinson op Caballero af en hij haalde opnieuw de trekker over. Twee minuten later werd het via Kyle Bartley zelfs 3-0 na een hoekschop. De formatie van manager Frank Lampard leek daarmee tegen een smadelijke nederlaag aan te lopen, maar Chelsea kwam in de tweede helft een stuk beter voor de dag.

Mason Mount zette na 55 minuten de comeback in door met een mooie uithaal raak te schieten. Twintig minuten voor tijd werd het echt spannend, toen Callum Hudson-Odoi na een korte combinatie met Havertz voor de 3-2 tekende. De thuisploeg stond in de slotfase met de rug tegen de muur. Net toen de punten veilig leken, sloegen The Blues toe: Tammy Abraham maakte er in blessuretijd 3-3 van.

Het betekende desondanks het tweede puntenverlies op rij voor Chelsea na de nederlaag bij Liverpool.