Alkmaarse gifbeker is nog niet leeg: wéér puntenverlies voor AZ

26-09-2020 20:39
195

AZ is zaterdag tegen een nieuwe teleurstelling aangelopen in de Eredivisie. De ploeg van coach Arne Slot liet Fortuna Sittard in leven en sneed zichzelf in de slotseconden in de vingers: 3-3.

De Alkmaarders zijn moeizaam aan het seizoen begonnen en werden al uitgeschakeld door Dinamo Kiev in de voorronde van de Champions League. Daar kwam een gelijkspel tegen PEC Zwolle (1-1) bovenop, waardoor de druk er al op stond. Ook tegen Fortuna was de start niet goed. Zian Flemming haalde na negen minuten fraai uit en zette de thuisploeg op voorsprong: 1-0.

AZ knokte zich daarna echter terug in de wedstrijd. Via de jonge Zakaria Aboukhlal, Gudmundsson en een verdediger van Fortuna kwam de bal bij Dani de Wit, die binnen werkte. De bezoekers probeerden door te drukken, maar echt grote kansen leverde dat voor rust niet op. Aan de andere kant werd een doelpunt van Semedo afgekeurd, omdat Polter vasthield bij Hatzidiakos.

In de tweede helft was het al snel raak voor AZ. Alexei Koselev leek de bal klem te hebben, maar kwam in aanraking met een ploeggenoot en liet los. Koopmeiners profiteerde dankbaar: 1-2. Vervolgens raakte Gudmundsson de buitenkant van de paal, voordat Myron Boadu alsnog voor de beslissing leek te zorgen. De spits kon simpel afronden op aangeven van De Wit, nadat Ninaj blunderde en de bal zomaar inleverde.

AZ leek daarmee in een zetel te zitten, maar tien minuten voor tijd schoot Hansson de bal achter Bizot. De Alkmaarders moesten daardoor alle zeilen bijzetten en de gifbeker bleek nog niet leeg te zijn. Flemming schoot vanuit een moeilijke hoek op doel, Bizot zag de bal pas laat en liet zich verrassen in de korte hoek: 3-3.