Heerenveen verzuimt negental VVV de nek om te draaien, maar blijft ongeslagen

26-09-2020 21:51 Laatste update: 21:54
60

SC Heerenveen heeft zijn maximale score in de Eredivisie behouden, na een derde zege op een tegenstander uit het zuiden: na Willem II en Fortuna Sittard moest ook VVV-Venlo buigen voor de Friezen. Helemaal zonder moeite ging het echter niet: VVV eindigde de wedstrijd met negen man, maar hield het lang spannend.

Tijdens het eerste half uur viel weinig te beleven: Giorgos Giakoumakis zorgde voor spektakel met een omhaal tegen de paal, maar VVV beperkte zich verder tot verdedigen. Vlak voordat Giakoumakis zijn poging waagde, stuitte Rodney Kongolo op doelman Thorsten Kirschbaum, maar vervolgens gebeurde er weinig voor de doelen. Na een half uur werd de wedstrijd echter opengebroken: Danny Post werkte Oliver Batista Meier naar de grond en Joey Veerman tekende voor de 1-0 vanaf de penaltystip.

VVV was het even kwijt, zag Arjen van der Heide en Henk Veerman kansen krijgen, maar haalde met 1-0 de rust. Na rust waren de gasten dichtbij de gelijkmaker, maar Joshua John stuitte op Erwin Mulder. Na een uur spelen benadeelde Tobias Pachonik zijn ploeg: de Duitser ging te hard door op Joey Veerman en kreeg rood voor zijn tackle. Heerenveen wilde het duel direct in het slot gooien, maar slaagde daar niet in en zag VVV zelfs dichtbij komen.

Janssen vergezelt Pachonik
Tien minuten voor tijd kreeg VVV nog eens rood: ditmaal was het de bij rust ingevallen Simon Janssen die het voorzien had op Joey Veerman. Heerenveen wilde wederom direct zakendoen, maar Kirschbaum bleek een sta-in-de-weg: de Duitser pakte uit bij een schot van Rami Hajal, dat onderweg was naar de kruising. Het negental uit Venlo bleef echter uitzicht houden op een resultaat en maakte zelfs nog bijna gelijk: Giakoumakis kopte echter net over.

De thuisploeg haalde met horten en stoten het laatste fluitsignaal van Kevin Blom en kon opgelucht ademhalen. Op vrijdag 2 oktober wacht de volgende test: Heerenveen mag op bezoek bij FC Utrecht proberen om zijn maximale score te behouden. VVV ontvangt één dag later ADO Den Haag.