Weer een harde klap voor Tottenham Hotspur, Mourinho loopt meteen weg

27-09-2020 17:09
27

Tottenham Hotspur heeft zondagmiddag tegen Newcastle United duur puntenverlies geleden. De ploeg van José Mourinho leek weg te komen met een 1-0 overwinning, maar de Portugees zag een zege in de 97e minuut uit zijn handen glippen. Wederom eiste de VAR de hoofdrol op.

Tottenham, dat domineerde, was in de 25e minuut op voorsprong gekomen door Lucas Moura. De Braziliaan werd bediend door Harry Kane (zijn vijfde assist van het seizoen), die de bal met zijn chocoladebeen neerlegde bij de tweede paal. Moura schoof binnen. Dat Tottenham punten heeft laten liggen, heeft het volledig aan zichzelf te danken. Voor rust had het al 4-0 kunnen staan, maar Heung-Min Son verprutste drie grote kansen.

Na de rust werd bankzitter Steven Bergwijn van stal gehaald, maar ook hij kon Tottenham geen grotere voorsprong bezorgen. Erik Lamela kreeg in de tweede helft de grootste kans. Alles wees erop dat de wedstrijd zou eindigen in een nipte 1-0 overwinning, maar in de 97e minuut ging het mis voor Tottenham. Eric Dier maakte hands, waarna de arbitrage na inmenging van de VAR een penalty besloot te geven. Callum Wilson faalde niet.

Mourinho wachtte het laatste fluitsignaal niet af en zocht snel de kleedkamers op. Kane kreeg nog een rode kaart vanwege aanmerkingen op de leiding. Tottenham staat na drie gespeelde wedstrijden op de zevende plaats.